Sunday, March 12, 2017

Майбутній офіс – це офіс Agile


Останнім часом, набирає популярність новий тренд - офіси в стилі Agile. Робота стає все більш мультизадачною та різноплановою і , як наслідок,  вимоги до робочого простору міняються . Натепер, в офісі потрібні зони майже для всіх типів діяльності – для командної роботи , неформального спілкування, креативної діяльності, роботи в приватній обстановці. А у працівників має бути свобода у виборі підходящої зони для виконання тої чи іншої задачі. Тоді кожен зможе працювати там, де він найбільше продуктивний.
Наразі є декілька типів організації офісного простору :
  • кабінетна система (cellular office) 
  • офіс відкритого планування (open plan office), 
  • віддалена робота з дому ( home working) , 
  • неперсоніфіковані робочі місця (hot desking) 
  • і новий тип, Agile Working, що в перекладі має значення “гнучкий та варіативний офіс”. 

Agile Working кардинально змінює культуру організації праці , де головний принцип такий – ти можеш працювати коли завгодно та де завгодно при умові, що виконуєш поставлені задачі точно та у встановлені терміни.

Нові IT технології та стрімке підвищення швидкості інтернету дозволяє зараз відійти від стаціонарного робочого місця, тим самим зменшити площу офісних приміщень кардинально.

Так, завдяки впровадженню з 2006 принципів Agile Working , British Telecom вдалось підвищити показник відношення штатної чисельності працівників до кількості стаціонарних комп’ютерів з 1.1 до 1.6, що призвело до утилізації близько 23000 комп’ютерів тільки в одній Великобританії. Зміна організації праці дозволила British Telecom відмовитись від 75 млн. квадратних футів орендованих площ. Звичайно, для впровадження Agile Working їм потрібно було закупити 68500 ноутбуків, 20000 планшетів та 4500 безлімітних мобільних телефонів, проте ці затрати не здаються такими великими в порівнянні із зменшенням витрат на оренду та утримання приміщень. British Telecom вирішили надати свободу працівникам і забезпечили їх інструментами мобільного офісу. Тепер, окрім економії операційних витрат на нерухомість , вони ще мають підвищення продуктивності своїх працівників.

Майбутній офіс – це офіс Agile.

Джерело: http://fmlink.com/articles/british-telecom-moves-one-step-beyond-flexible-working-to-agile-working-2/

No comments: